Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden.

U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Ik ga akkoord

Nieuws

Rabobank Clubkas Campagne

T/m 16 oktober kunnen alle leden van Rabobank Flevoland stemmen op verschillende verenigingen uit de regio. Ook Reddingsbrigade Noptunus doet hier weer aan mee! 
Het doel dit jaar is om geld in te zamelen voor de aanschaf van nieuwe materialen, iets wat elk jaar een flinke kostenpost blijkt te zijn! Stemmen kan als volgt:
1. Ga naar: https://www.clubkascampagne.nl/
2. Vul uw unieke code in (deze is via de post opgestuurd)
3. Zoek Reddingsbrigade Noptunus op in de lijst.
4. Stem!

Zoals elk jaar kunt u op meerdere verenigingen stemmen, laat deze stemmen niet verloren gaan. Stem, naast Noptunus, ook eens op andere verenigingen uit de omgeving, bijvoorbeeld Scouting Emmeloord of de lokale EHBO vereniging!

TRIAMSTERDAM Triathlon

TRIAMSTERDAM Triathlon

Afgelopen zondagmorgen hebben wij de Amsterdamse Reddingsbrigade ondersteund met de bewaking van de TRIAMSTERDAM Triathlon op de Amstel.

TRIAMSTERDAM TriathlonTRIAMSTERDAM TriathlonTRIAMSTERDAM TriathlonTRIAMSTERDAM TriathlonTRIAMSTERDAM TriathlonTRIAMSTERDAM Triathlon

 

Examens 2018

Op 3 en 10 juli zijn de examens weer! Wij wensen alle kandidaten heel veel succes en hebben hieronder nog een paar tips:

 1. Zorg dat je kleding aan de eisen voldoet en vergeet deze niet! Als je kleding niet in orde is mag je helaas geen examen doen.
 2. Zorg dat je een kwartier van tevoren in het zwembad aanwezig bent, dat geeft rust voor je examen.
 3. De week dat je geen examens hebt, ben je vrij. Wij hebben namelijk voor de examens het hele zwembad nodig. Er is dus geen ruimte om vrij te spelen.
 4. Maak er een mooie avond van!

Friesland Triathlon in Stiens

Vandaag waren vijf van onze Lifeguards aanwezig bij de Friesland Triathlon in Stiens, ter assistentie van de collega's van Reddingsbrigade Leeuwarden. Met een watertemperatuur van 22 graden was het op de rescueboards zeer goed uit te houden.

Friesland TriathlonFriesland TriathlonFriesland Triathlon

Onderwijscampagne 'Ik beweeg mee!'

Reddingsbrigade Noptunus en Reddingsbrigade Nederland steunen de campagne tegen bewegingsarmoede

Onderteken petitie 'Ik beweeg mee!'

Reddingsbrigade Noptunus en Reddingsbrigade Nederland steunen de onderwijscampagne 'Ik beweeg mee!' van sportkoepel NOC*NSF. Deze wordt op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni gehouden. Heel Nederland wordt hierbij opgeroepen om samen te werken aan een fittere jeugd, die motorisch vaardig is. Ook wordt geprobeerd de politiek te stimuleren om dit stevig te ondersteunen, met name op het gebied van onderwijs. Teken ook de petitie!

'Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten'; Stop bewegingsarmoede onder kinderen - Beweeg mee!'. Die boodschap is verbonden aan deze campagne. ,,Wij weten wat een leven lang bewegen en sporten doet voor je toekomst'', zo wordt de jeugd verteld. ,,Het helpt bij je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.''

Televisiekijken

Het probleem voor de toekomst ligt vooral bij onze jeugd. Kinderen zitten gemiddeld ruim tien uur per dag, waarvan drie tot vier uur wordt besteed aan gamen of televisiekijken. Tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling; een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking en door trainers van allerlei sporten wordt geconstateerd. Van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) tot de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) tot de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD, Reddingsbrigade Nederland), iedereen is het erover eens; bewegingsarmoede onder kinderen is een serieus en groot probleem.

Bondsdirecteuren

Alle bondsdirecteuren luidden de noodklok, samen met de achterban, onder het motto 'We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen!'. Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, deed via social media een oproep. Hij zei verder: ,,Aan sporten en bewegen ontleen je zoveel lol. Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind leert zich te vermaken met sport en bewegen. Of je nou hardloopt, voetbalt, tennist of zwemt; dat maak niet uit, maar doe iets! Daar gaan we ook als Reddingsbrigade Nederland mee aan de slag. Alle kinderen aan het zwemmen, in het zwembad of in open water!''

Sportakkoord

De gehele sportwereld verenigt zich door op te staan voor dit groeiende probleem en één krachtig geluid richting de politiek te laten horen. Dit mondt vrijdag 29 juni uit in de gezamenlijke ondertekening van het Sportakkoord. Reddingsbrigade Nederland, een van de ondertekenaars, houdt zich (ook) bezig met de lifesavingsport, waarbij onderdelen van het reddingswerk in (top)sportvorm worden beoefend, zowel in het zwembad als op het strand en in zee. De lifesavingsport is erkend door NOC*NSF en het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Petitie

Voorafgaand aan de ondertekening vinden deze week belangrijke activiteiten plaats. Voor maandag 25 juni werd het Tweede Kamerdebat ‘Staat onderwijs’ gepland en donderdag 28 juni volgt het Tweede Kamerdebat ‘Sportbeleid’. Dinsdag 26 juni wordt de petitie aangeboden. Om het probleem van bewegingsarmoede onder kinderen voor eens en voor altijd te veranderen, wordt iedereen - ouders, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, gemeenten, kabinet, politiek, sportbonden, sportclubs, trainers, coaches en kinderen - opgeroepen deze op www.ikbeweegmee.nl te ondertekenen.

Subcategorieën

 • Rabobank Clubkas Campagne

  T/m 16 oktober kunnen alle leden van Rabobank Flevoland stemmen op verschillende verenigingen uit de regio. Ook Reddingsbrigade Noptunus doet hier weer aan mee! 
  Het doel dit jaar is om geld in te

  ...
 • TRIAMSTERDAM Triathlon

  Afgelopen zondagmorgen hebben wij de Amsterdamse Reddingsbrigade ondersteund met de bewaking van de TRIAMSTERDAM Triathlon op de Amstel.

   

 • Examens 2018

  Op 3 en 10 juli zijn de examens weer! Wij wensen alle kandidaten heel veel succes en hebben hieronder nog een paar tips:

  Zorg dat je kleding aan de eisen voldoet en vergeet deze niet! Als je kleding...
 • Friesland Triathlon in Stiens

  Vandaag waren vijf van onze Lifeguards aanwezig bij de Friesland Triathlon in Stiens, ter assistentie van de collega's van Reddingsbrigade Leeuwarden. Met een watertemperatuur van 22 graden was het op...
 • Onderwijscampagne 'Ik beweeg mee!'

  Reddingsbrigade Noptunus en Reddingsbrigade Nederland steunen de campagne tegen bewegingsarmoede

  Onderteken petitie 'Ik beweeg mee!'

  Reddingsbrigade Noptunus en Reddingsbrigade Nederland steunen de ...

 • Hanzeregatta 2018

  Afgelopen weekend 16 en 17 juni waren 6 van onze Lifeguards aanwezig bij de Hanzeregatta & Open Dutch Championship kanovaren in Kampen. Wij waren preventief aanwezig met onze nieuwe Tinn Silver

  ...
 • Koningsdag 2018!

  Koningsdag! De hele stad is weer oranje! En wat past daar natuurlijk het beste bij..?

  Juist, de reddingsbrigade! Tijdens Koningsdag 2018 stond het centrum van Emmeloord niet alleen in het teken van

  ...
 • Jeugd Sponsor Actie Poiesz

  Vrijdag 20 april mochten we als vereniging maar liefst €1054,- in ontvangst nemen van de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz supermarkten!

  Na twee maanden hard sparen was de vereniging uitgenodigd voor

  ...
 • Trainingen Varend Redden

  Vanaf donderdag 5 april zijn de eerste trainingen Varend Redden begonnen voor jeugd- en seniorleden. Voor de jeugdleden begon de cursus met een avond waarbij ze kennis konden maken met beide boten van

  ...
 • Nieuwe website online

  De nieuwe website van Reddingsbrigade Noptunus staat online!

 • Nieuwjaarsduik

  Op 1 januari 2019 is het weer zover. Durven jullie deze uitdaging (nogmaals) aan?

  Dit jaar zijn er twee Nieuwjaarsduiken:

  12.00 uur de traditionele Nieuwjaarsduik is samenwerking met Pier16,

  ...

Agenda

Lesavond 16+
14 okt 2019 | 21:00 - 22:00
Lesavond Zwemmend Redden
15 okt 2019 | 18:30 - 20:00
Zaterdaguurtje
19 okt 2019 | 09:00 - 10:00
Zwem4Daagse
21 okt 2019 | 18:30 - 21:30
Lesavond 16+
21 okt 2019 | 21:00 - 22:00
Zwem4Daagse
22 okt 2019 | 18:30 - 21:30

Doneer nu:

Aangesloten bij:

Social Media:

Sponsoren: