Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden.

U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Ik ga akkoord

Zwemmend Redden

Zwemmend redden is een zogenaamde 'nuttigheidsport', een sportieve activiteit die goed is voor de conditie, leuk is om te doen én zeer nuttig is. Het zwemmend redden is een uitstekende bezigheid voor iedereen die gezond bezig wil zijn en ook zichzelf wil leren hoe hij/zij moet handelen in het geval van ongevallen rondom het water.

DSC_1226

Wij geven zwemmend redden voor kinderen van alle leeftijden. Om te beginnen heb je alleen zwemdiploma A nodig! In een serie van 11 diploma's groei je tot een echte Lifesaver.
Onze jongste leden beginnen bij de Junior Redder diploma's. Deze leggen de nadruk op jezelf redden en laten kinderen spelenderwijs kennismaken met het reddingszwemmen. Heb je deze diploma's gehaald of begin je op een wat latere leeftijd? Dan kom je bij de Zwemmend Redder diploma's. Hier ligt de nadruk op jezelf en anderen redden. Je leert bijvoorbeeld omgaan met verschillende reddingsmiddelen als een klos of werpzak en je leert technieken om anderen op een veilige manier uit het water te halen. Uiteindelijk kom je dan terecht bij de Lifesaver diploma's. Deze diploma's bereiden je voor op het echte werk. Je krijgt ook een stuk theorie en voor Lifesaver 2 heb je een EHBO-diploma nodig.

Lees meer over de verschillende Opleidingen

Of bekijk meer informatie over Proeflessen